13 October 2024
Things to Do , Εκδηλώσεις

Οι «Μύθοι της Κύπρου» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Πρόκειται για μια μεγαλόπνοη παραγωγή του ΓΤΠ που ζωντανεύει τους μύθους και τους θρύλους της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2024

Με προμετωπίδα το στίχο του Μιχάλη Πασιαρδή «…μα τούτα μας εσώσασιν, οι τραουδκιές τζιοι μύθοι» η Λευκωσία 2030, υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αγκαλιάζει την παράδοση, τους μύθους και τα παραμύθια της Κύπρου.

Παρουσιάζει σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών την πρώτη δημόσια προβολή της σειράς ταινιών παραγωγής του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών «Μύθοι της Κύπρου» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Η προβολή των πρώτων έξι επεισοδίων της σειράς θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024.

Πρόκειται για μια μεγαλόπνοη παραγωγή του ΓΤΠ που ζωντανεύει τους μύθους και τους θρύλους της Κύπρου. Η σειρά έχει ως βασικό στόχο να αναδείξει την πλούσια παράδοση της Κύπρου, τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες του νησιού. Με σύγχρονη προσέγγιση και εντυπωσιακή οπτική αισθητική, φιλοδοξεί να κερδίσει και το νεότερο κοινό, προσελκύοντας όσους αγαπούν την παράδοση και τη μυθολογία της Κύπρου.

Η σειρά «Μύθοι της Κύπρου», σε σκηνοθεσία του Μαρκ Κάσσινου και με παρουσιαστή τον Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι 14 επεισοδίων που θα μας αποκαλύψει γνωστές και άγνωστες ιστορίες του νησιού. Μέσα από τα επεισόδια της σειράς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μύθους για θρυλικούς ήρωες όπως ο Διγενής, η Ρήγαινα και η Αφροδίτη, ενώ παράλληλα θα απολαύσει ιστορίες με καλικάντζαρους, σιδερένιες γουρούνες και άλλα μυθικά πλάσματα που κρύβονται στα βάθη της παράδοσής μας.

Τα επεισόδια τις σειράς θα προβληθούν στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

>> Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17.00. Είσοδος δωρεάν, απαραίτητη η κράτηση μέσω της SoldOut Tickets, 22797979

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close